Ma 2018. június 18., hétfő van. Köszöntjük a weboldal látogatóit!

CSEMŐ

Köszöntjük az ország legvirágosabb és legnagyobb tanyás térséggel rendelkező településének honlapján!  


http://www.csemo.hu/images/vgta10.jpg http://www.csemo.hu/images/vgta5.jpg

Miniszterelnöki Díjat nyert CSEMŐ!

Ma tartották Kaposváron a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny 2016. évi eredményhirdetését.
Magyarország miniszterelnöke falu kategóriában a közösségi összefogás követendő példájaként CSEMŐ községet Miniszterelnöki Díjban részesítette!

Az oklevél mellé kaptunk ajándékba egy kosárnyi virágmagot.
Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki a saját környezete rendezettségével és virágosításával hozzájárult e szép sikerhez!

Külön köszönettel tartozom Gulyás Zoltánnak a virágpalánták neveléséért, Bálint Attilának, aki közösségi terek szépítését tervezte, irányította, felügyelte.

Csemői Polgári Kör

Székhely: 2713 Csemő Petőfi u. 34.

Elnök: dr. Perneczky János,
alelnök: Molnár Jánosné,
titkár dr. Kárpáti László.

Felügyelő bizottság: Hajdú Lászlóné (elnök), Tarczali István, Gabai Róbert.
Pénztáros: Turbucz István 

A Csemői Polgári Kör 2002. tavaszán 11 alapító tag egybehangzó szándéka alapján a csemői katolikus templom közösségi termében alakult meg. Mint civil szervezet, az első évben elsősorban kulturális rendezvényeket szerveztünk (karácsonyváró koncert), augusztus 20-án, október 23-án megemlékezést tartottunk. 2003-ban úgy határoztunk, hogy bíróság által bejegyzett egyesületté alakulunk. A szervezet elnöke Dr. Perneczky János, alelnöke Molnár Jánosné, titkára Dr. Kárpáti László lett.

Egyesületünket a Pest megyei Bíróság 12. PK. 60.167/2003/2 számú határozatával bejegyezte.Taglétszámunk 2007-ben: rendes tag 28 fő, pártoló tag 12 fõ, tiszteletbeli tag 1 fő, összesen 41 fõ. 

Részlet az Alapszabályból:
„3./ A Kör célja:

  • a polgári, konzervatív, nemzeti gondolkodás és szemlélet megjelenítése, képviselete Csemő közéletében,

  • kulturális és ismeretterjesztő rendezvények szervezése,

  • Csemő fejlesztésének segítése, …” 

A Csemői Polgári Kör ennek szellemében tevékenykedik megalakulása óta. A kulturális és ismeretterjesztő rendezvényeink előadója, vendége volt dr. Surányi Dezső, dr. Medgyasszay László, Varga Csaba, dr. Hargitai András, dr. Hardy F. Gábor, Takaró Mihály, Jelenits István, Béres Károly, Jókai Anna, Bánffy György, Böjte Csaba …A zenei rendezvényeken a ceglédi fúvószenekar, az Olgyay-hangok, dr. Perneczky Jánosné, Perneczky Gábor, Pál Márta, Sági Lajos, Kárpáti Szabolcs rendszeresen fellépnek. Minden évben előadással és hangversennyel emlékezünk meg Szent István király ünnepéről, október 23-ról, és megrendezzük karácsonyváró koncertünket.Rendezvényeinknek a községháza díszterme, a katolikus és a református templom ad otthon.  2004. óta rendezzük meg a csemői búcsút, amelyet közös ebéddel zárunk. 2003. óta önálló hírlevelet jelentetünk meg, KÖR címmel. Az induláskor időszaki kiadvány volt, négy éve már negyedévente rendszeresen megjelenik. A KÖR kiadásának költségeit tagdíjból, tagjaink és segítőink önkéntes munkájából és felajánlásából, esetenként pályázati forrásból biztosítjuk, így a kiadvány ingyenesen jut el minden csemői otthonba.

A KÖR számait a nem csemőiek a www.fideszcegled.hu weboldalon megtalálhatják, olvashatják. Bekapcsolódva a község virágnapi ünnepségébe „Borban a segítség” címmel 2005-ben az árvízkárosultak, 2006-ban Böjte Csaba dévai szerzetes gyermekotthonai számára, 2007-ben az iskolai egyenruha létrehozásának támogatására gyűjtöttünk, eredményesen. 2006-ban a helyi iskola felsőtagozatos tanulói számára háromfordulós pályázatot írtunk ki a nemzeti ünnepek megörökítésére. Csemő község fejlesztésének segítése érdekében az önkormányzati választásokon jelölteket állítottunk.

A választás eredményeként 2002-ben Molnár János, Molnár Jánosné és dr. Perneczky Jánosné, 2006-ban Istvánfi Károly, dr. Kárpáti László, Molnár János, Molnár Jánosné a tagjaink közül, dr. Lakatos László és dr. Lakatosné Bakonyi Magdolna Katalin függetlenként, a Polgári Kör támogatásával jutott be a képviselő-testületbe.A bizottsági munkában Tarczali István (pénzügyi bizottság), Sági Lajos (ügyrendi bizottság) és Turbucz István (szociális bizottság) vesz részt. A Csemői Polgári Kör független civil szervezet, amelynek mûködését tagjainak (tagdíj) és támogatóinak (önkéntes hozzájárulás) áldozatvállalása biztosítja. Csemő község képviselő-testülete a rendezvényeink szervezését évente 50.000 Ft-tal támogatja.  

 Informatikai partnerünk

 

INFO - ADÓ 2005. Kft 


Csemő község internetes oldalai

MINDEN JOG FENNTARTVA!

Munkatársaimmal együtt azon dolgozunk, hogy az adatok és információk folyamatos frissítése és pontosítása megtörténjen.
Semmiféle szavatosságot nem vállalunk az adatok pontossága, aktuális helyessége vagy teljessége tekintetében.
Továbbá semmilyen felelősséget nem vállalunk az adatok megtekintéséből, vagy az ott található információk felhasználásából
eredő esetleges károkért.

Dr. Lakos Roland polgármester - 2014.